top of page

Nyttårsbrev, 20 år etter

Millenniumskiftet, år 2000, var året verden skulle bli digital. Vi var helt rå på SMS. Internett var iferd med å bli mainstream. Alle hadde byttet ut de gamle DOS-kommandoene med nye brukervennlige Windows baserte programmer. Raketten var i ferd med å ta av. Så kom 2001.. IT-boblen som sprakk. Forventningene om det digitaliserte samfunnet som pulveriserte..


En uke inn i det nye året 2021, 20 år etter sitter jeg her på hjemmekontor og reflekterer etter å ha deltatt digitalt på NHOs årskonferanse 2021. Året vi nettopp har sagt ha det til, år 2020, med korona, smittefrykt og hjemmekontor, tok oss inn i det digitale skiftet med et smell. Sånn helt over natten. Altså, ikke sånn at det ikke har vært en utvikling i årene mellom, men.. du vet. Det var da vi ble tvunget til å gjøre det på en ny måte. Gammel vane er vond å vende heter det, og det er kanskje noe i det.


Tema for Årskonferansen 2021 var "Jobbskaperne". Hundretusenvis av arbeidsplasser er gått tapt gjennom året som har gått, så å skape arbeidsplasser er jobb nummer en på listen for alle samfunnsaktører. Og her er det enorme muligheter! De to hovedsporene i konferansen var det digitale skiftet og grønn omstilling. To spor vi er godt rustet til å følge og som vi har muligheter til å bli ledende i.


Gledelig for Arendal og hele regionen på Sørlandet er også beslutningen om å lokalisere den nye batterifabrikken til Morrow Batteries til Eyde Industripark i Arendal. En beslutning som vil få enorme positive ringvirkninger for hele næringslivet i regionen, sammen med tilflytting, boligutvikling med mer.


Året 2020 var også året jeg startet for meg selv, etablerte selskapet Logistikkpartneren og har siden jobbet med forskjellige selskaper rettet inn mot effektivisering av operasjonelle aktiviteter. Lokalisert i Arendal kommunes Vekstsenter i 4. etg. i Eurekabygget i den flotte Kunnskapshavna, sammen med kommunens næringsavdeling, startups, kunnskapsbedrifter og nettverksorganisasjoner for hele regionen, med en fantastisk utsikt mot Galtesund i retning sør og Tromøysund i retning øst, kunne det vel ikke bli et bedre utgangspunkt for start av egen næringsvirksomhet.

Utsikten mot Galtesund fra Vekstsenteret i Eurekabygget


Spennende nok, er det anvendelse av ny teknologi i forbindelse med det nye digitale skiftet som foreløpig har blitt det største området for Logistikkpartneren AS så langt. Gjennom vårt samarbeid med Simplifai kan vi hjelpe deg å effektivisere dine operasjoner ved hjelp av softwareteknologi som kan lese fritekst i alle formater, og koblet med AI kan du effektivisere og automatisere dine operasjoner koblet til for eksempel ordrebehandling, kundeservice, faktura og økonomi. Dette er områder som de fleste mellomstore bedrifter håndterer på en manuell måte i dag, men som har et kjempepotensial for forbedring av kundeservice, effektivitet og kostnadsreduksjon. Kanskje vi skulle ta en prat?


Vi har også ledig kapasitet for bistand til gjennomføring av andre typer prosjekter, kartlegging og forbedring av forretnings- og logistikkprosesser eller gjennomgang av dine innkjøps- og transportavtaler. Områder der det er mye penger å spare, men som du ikke selv har kapasitet eller kompetanse til å gjennomføre, kan vi hjelpe deg med. Telefonen er aldri langt unna, så du er hjertelig velkommen til å ta en prat.


Vi ønsker deg uansett lykke til med dine ambisjoner og utfordringer for det nye året! Husk at med store utfordringer kommer store muligheter:)


Godt Nyttår!!
203 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page